Klaas Jan Huntelaar: 'Wat is er nou leuker dan jezelf verbeteren!'
 
 

Succesvolle eerste clinic VoetbalPsychologie

Op vrijdag 1 mei vond op Sportpark Duinwetering bij hoofdklasser VV Noordwijk de eerste clinic VoetbalPsychologie plaats. Op het prachtige nieuwe complex kregen de trainers in het eerste gedeelte de theorie voorgeschoteld. Er werd dieper ingegaan op de individuele mentale training & begeleiding van een speler en hoe aandacht en gedachten het niveau van de speler drastisch kunnen be├»nvloeden. 

Het tweede gedeelte vond uiteraard plaats op het veld. Want daar wordt een voetballer getraind. VV Noordwijk zorgde voor 12 spelers die aan vier VoetbalPsychologische oefeningen werden onderworpen: twee die de spelers leren te presteren onder druk en twee die de handelingssnelheid van een speler vergroten. 

De clinic werd tot slot binnen afgesloten met een rondje feedback waaruit duidelijk naar voren kwam dat de iedereen bruikbare handvatten heeft meegekregen om de eigen trainingsstof uit te breiden. Mooi om te horen. Binnenkort volgt de datum en locatie voor een tweede clinic. Houd dus de site in de gaten!  

Reactie John Duijker, trainer SV Lelystad 2:

"Bedankt voor een prima avond. Helder en praktisch. Krijgt bij mij zeker een vervolg."